چرا عروس هلندی پف میکند؟

  •  تنظیم دمای بدن اصلی ترین دلیل پف کردن پرنده شماست!

هنگامی که پرنده ها پرهایشان را پف میدهند، هوا بین پرها به دام میافتد و پرنده گرم میشود درست مانند عملکرد یک پتو!

هوای محبوس شده بین پرها به تدریج به دمای بدن پرنده اضافه میکند و باعث ایجاد یک لایه عایق گرمایی میشود. حتی اگر دقت کنید پرنده شما هنگام خواب، یک پای خود و حتی قسمتی از نوکش را هم زیر این پتوی گرم خدادادیش جمع میکند و با لذت فراوان به خواب میرود! توجه کنید که هیچوقت موقع خواب پرنده مزاحمش نشوید و اجازه ندهید که بچه ها هم نزدیکشان شوند.

پس طبیعیست که پرنده ما موقع خواب پف کند! ولی این خواب و پف کردن نباید بیش از یک الی دو ساعت در کل طول روز و طی چرت های بین روز باشد. اگر پرنده شما ساعتهای زیادی پف میکند و میخوابد، میتواند نشانه بیماری باشد. این را بدانید که دمای مناسب برای زندگی پرنده در منزل، بین 22 تا 28 درجه است. سعی کنید در منزل یک دماسنج داشته باشید و اجازه ندهید دمای محیط زندگی پرنده خیلی خارج از این محدوده بشد و حواستان باشد که پرنده را در مسیر جریان هوا و مقابل کولر یا پنجره قرار ندهید.

  • بیماری پرنده!

پف کردن طولانی و بیش از حد، میتواند یکی از علائم اصلی انواع بیماریها در عروس هلندی باشد یا به عبارتی بیشتر مشکلات سلامتی در پرنده ها میتواند باعث پف کردن پرنده شما باشد. بنابراین این علامت دقیقاً به یک مشکل سلامتی خاص اشاره نمیکند. به عنوان مثال، مشکلات گوارشی و بیماری های تنفسی، مشکلات کبدی، سرماخوردگی و … میتواند منجر به پف کردن بیش از حد پرنده شود.

این موضوع در انسان مثل زمانی میماند که ما مریض هستیم و احساس میکنیم باید لباس اضافه بپوشیم تا احساس بهتری داشته باشیم. با این حال همه بیماریها الزاماً منجر به پف کردن پرنده نمیشوند و ممکن است علائم دیگری بدون پف کردن یا همراه با پف کردن در پرنده بیمار بروز کند.
اگر پرنده شما احساس ناخوشی کند، احتمالاً علائم دیگری را متوجه خواهید شد.

علائم یک پرنده بیمار ممکن است شامل موارد زیر باشد :

  • پرهای پف کرده
  • نفس عمیق یا صدا دار یا تند
  • بی حالی و بی میلی به حرکت یا پرواز
  • تغییرات در رنگ، قوام و حجم مدفوع پرنده
  • نشستن بیش از حد کف قفس یا جعبه لانه به جای نشستن روی چوب نشیمن
  • بستن طولانی چشم ها
  • ترشحات غیر طبیعی از چشم و بینی
  • کدر بودن و خراب بودن پرها
  • کاهش وزن
  • چسبیدن مدفوع به پشت پرنده
  • وجود ارزن هضم نشده در مدفوع
  • بالا نبردن پا هنگام خواب و خوابیدن با دو پا
  • شل بودن و باز بودن انگشتان پا موقع نشستن روی چوب نشیمن
عروس هلندی به زبان انگلیسی: Cockatiel

اگر متوجه هر یک از این علائم یا چند علامت همزمان شدید، حتما باید به دنبال تشخیص صحیح متخصص پرندگان برای پرنده خود باشید.

اغلب بیماری ها اگر زود تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند ولی یادتان باشد که پرنده ها بدن بسیار حساسی دارند و اغلب زمان زیادی برای درمان به شما نمیدهند و در اثر کم توجهی، متاسفانه ار بین میروند. پس زمان را از دست ندهید و درمان را به جای فروشندگان پرنده، به دامپزشک متخصص پرندگان بسپارید.

 

  •  عروس هلندی گاهی میترسد و پف میکند!

مانند بسیاری از حیوانات، پرنده ها هم ممکن است هنگام ترسیدن یا نشان دادن تسلط، سعی کنند خودشان را بزرگتر نشان بدهند! مثلا گرین چیکها همیشه هنگام ترسیدن پرهایشان را پف میدهند. وقتی برای اولین بار عروس هلندی خودتان را به خانه میاورید، ممکن است به خاطر استرس ناشی از این جابجایی و قرار گرفتن در محیط جدید، پرهای زیبایش را پف بدهد. ولی این موضوع نباید روزهای زیادی طول بکشد.
اگر پرنده ای دارید که میبینید مثل گرین چیک زمانی که می ترسد خودش را پف میدهد، پس باید این زبان بدنش را یاد بگیرید. یعنی وقتی میبینید پرنده شما مقابل فردی این کار را انجام میدهد، یعنی احتمال گاز گرفتن شخص توسط پرنده خیلی بالاست! در این مواقع منظور پرنده این است که “به من نزدیک نشو!” پس سعی کنید وارد حریمش نشوید و به دیگران هم یاد بدهید این کار نشانه ترسیدن و احتمال گار گرفتن پرنده است.

این را بدانیم: من و شما نسبت به حیوانی که اسیر ماست، مسئولیم!

 

  •  افسردگی میتواند یکی از دلایل پف کردن عروس هلندی ها باشد!

پرنده شما میتواند به دلیل افسردگی ناشی از بی توجهی، همیشه در قفس بودن، در جای تاریک بودن، جفت نداشتن، بدغذایی، بدون سرگرمی و اسباب بازی بودن و رفتارهای غیراخلاقی دیگری که ما به عنوان سرپرست پرنده با بی توجهی انجام میدهیم افسرده بشوند و تمایل زیادی به خواب پیدا کنند.

عروس هلندی شما زمانی که شما یا جفت پرنده، سرش را نوازش می کنید و لذت میبرد و آرامش دارد، پف میکند و احتمالا چشمان کوچکش را میبندد یا خمار میشود! در کل این وظیفه شماست که روی حرکات حیوان خانگیتان دقیق باشید و زبان بدنش را متوجه شوید. این آشنایی باعث میشود رابطه شما با پرنده خوب پیش برود و بتوانید به خوبی زبان بدن پرنده را متوجه شوید.

عروس هلندی ها پرنده های اجتماعی هستند و رفتارهای جفت گیری پیچیده ای دارند. آنها ممکن است پرهای خودشان را به عنوان بخشی از نمایش خواستگاری خود پف کنند، به خصوص اگر نر باشند!
معمولاً این پف کردن با چند رفتار دیگر مثل قلبی کردن بالها و آواز خواندن و بالا پایین کردن سر، همراه است. عروسهای هلندی به رفتارهای دراماتیک و سرگرم کننده معروفند! عجیب نیست اگر ببینید عروس هلندی شما وارونه و با بالهای باز آویزان شده یا مثل یک دی جی پرحرارت دارد با صدای آهنگ خودش سرش را بالا و پایین میکند! ضمنا پرنده های ما در سن یک تا یک و نیم سالگی نیاز به جفت دارند. پس لطفاً با خودخواهی آنها را از حق طبیعی و لذت زندگی کنار هم نوع خودشون محروم نکنید.

 

منبع: Avian (Poultry) Production: 2nd Revised and Enlarged Edition | VetBooks

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *