دستشویی نکردن گربه شما در خاک و جایگاه مخصوصش علت های متفاوتی دارد که در این مقاله به چندین موارد می پردازیم :

1. تاثیر تمیز نبودن خاک در دستشویی نکردن گربه در خاک
گربه‌ها ذاتا موجوداتی بسیار وسواس هستند و به تمیزی خاک و محیط بسیار اهمیت می‌دهند. در صورتی که خاک مقداری هم کثیف باشد از رفتن به درون خاک امتناع می‌کنند. این مورد معمولا در خانه‌هایی اتفاق می‌افتد که چند گربه را باهم نگهداری می‌کنند و یا اینکه صاحبان آنها کمی در تمیز کردن خاک و ظرف تنبلی می‌کنند. پس حتما در تمیز نگهداشتن خاک و ظرف خاک بسیار دقت کنید.

2. محل مناسب برای ظرف خاک گربه
باید به این قضیه دقت کنید که گربه‌ها ذاتا دوست دارن در جاهای خلوت دستشویی کنند. اگر محل قرار گیری ظرف خاک در جایی باشد که پر رفت و آمد و شلوغ باشد، احتمال دارد که از رفتن به داخل ظرف و دستشویی کردن امتناع کنند. بنابراین ظرف خاک را در محلی خلوت و دور از هیاهو و شلوغی قرار دهید.

3. تاثیر ظرف خاک در دستشویی نکردن گربه در خاک
موردی که حتما باید به آن دقت کنید این است که آیا گربه با ظرف خاک راحت است یا خیر!؟ نوع ظرف خاک در دستشویی گربه بسیار اهمیت دارد برای این مورد هم ظرف خاک مسقف را امتحان کنید و هم ظرف خاک بدون سقف. این موردی است که بسیاری از صاحبان آن را نادیده می‌گیرند. معمولا گربه‌ها ارتباط راحت‌تری با ظرف‌های خاک مسقف دارند.

4. استرس بالای گربه
درصد بالایی از گربه‌ها استرس دارند و این امری جداناپذیر از ذات گربه می‌باشد. رفت و آمد مهمان، وجود گربه غریبه، سر و صدای زیادی و نا آشنا، نزدیک بودن گربه یا حیوان دیگر باعث افزایش استرس گربه خواهد شد و در نتیجه این امر سبب دوری گربه از خاک و دستشویی نکردن گربه در خاک شود.

5. نوع خاک در دستشویی نکردن گربه تاثیرگذار است؟
اگر اخیرا به این موضوع برخورده‌اید که گربه در خاک دستشویی نمی‌کند و همچنین جدیدا اقدام به تعویض خاک گربه کرده‌اید، این قضیه را مطلع باشید که گربه با نوع خاک مشکل دارد و نسبت به آن حساس شده است. خاک‌ها در عوامل زیادی بایکدیگر تفاوت دارند. معطر بودن خاک، آنتی باکتریال و ضد میکروب بودن خاک، گرد و غبار و کیفیت و…. از جمله دلایل تفاوت خاک‌ها بایکدیگر است. این عوامل سبب می‌شود که یک گربه با خاک ارتباط برقرار نکند و از دستشویی در خاک اجتناب کند.

6. علامت گذاری گربه
این علت بسیار شایع است و معمولا برای کسانی این اتفاق پیش می‌آید که در مقابل عقیم سازی گربه‌ها مقاومت می‌کنند. گربه‌های نر برای علامت گذاری از ادرارپاشی یا ادرار کردن استفاده می‌کنند. اکثرا ادرارپاشی است اما در تعدادی موارد ادرار کردن در حد چند قطره نیز دیده شده‌است. این مورد یک صفت ثانویه جنسی است و با عقیم سازی مشکل حل و فصل خواهد شد

7. بیماری‌های دستگاه ادراری
این مورد مهم‌ترین و اصلی‌ترین عامل در دستشویی نکردن گربه در خاک است. مهم‌ترین عامل در ایجاد بیماری‌های دستگاه ادراری FIC (Feline Idiopathic Cystitis) این است که ادرار گربه در محل نامناسب باشد. همانطور که ذکر شد دلیل و عامل مشخصی برای این مورد پیدا نکرده‌اند. اما دامپزشکان و محققان پس از تحقیقات، چند فرضیه برای به وجودآمدن و تشدید کننده این عامل ذکر کرده‌اند:

استرس: استرس و ترس اولین و مهم‌ترین عامل برای به وجود آمدن مشکلات دستگاه ادراری در گربه محسوب می‌شود.
چاقی و اضافه وزن: افزایش وزن و کلسترول بالا به سرعت بر روی سیستم‌های بدن به خصوص دستگاه ادراری تاثیر گذاشته و سبب آسیب و مشکلات آن می‌شود.
تغذیه و غذا: میزان و نوع غذایی که گربه مصرف می‌کند از جمله مواردی است که بر روی سلامت دستگاه دفعی و ادراری تاثیر می‌گذارد.
اما یک سری از موارد همچون سنگ مجاری ادراری و سنگ مثانه نیز سبب ایجاد بیماری دستگاه ادراری می‌گردد که در صورت تشخیص به موقع، قابل درمان خواهد بود. رفع و درمان این مشکل در خانه قابل انجام نخواهد بود و می‌بایست زیر نظر دامپزشکان و کلینیک‌های معتبر انجام گیرد و درمان پس از انجام آزمایشات دقیق صورت گیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *